Voorbeeld wilsbeschikking

Uw voornemen om uw lichaam ter beschikking te stellen van het wetenschappelijk onderzoek en het praktijkonderwijs in de geneeskunde en gezondheidszorg, getuigt van een buitengewoon engagement!

Om uw lichaam aan de wetenschap te schenken dient u een WILSBESCHIKKING OP TE STELLEN, TE DATEREN EN TE ONDERTEKENEN.
Voorbeeld van een wilsbeschikking:

"Ik ondergetekende, NAAM en VOORNAAM, GEBOORTEDATUM en ADRES*, verklaar hierbij dat ik na mijn overlijden mijn lichaam wil schenken aan de Vrije Universiteit Brussel, Anatomical Research Training and Education, Laarbeeklaan 103, 1090 Jette, zodat het gebruikt kan worden voor onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. Ik wens/ik wens niet dat mijn nabestaanden worden geïnformeerd over de vrijgave van mijn lichaam nadat de werkzaamheden zijn beëindigd." **

De wilsbeschikking stuurt u samen met het ingevulde formulier "Administratieve gegevens" naar:

Vrije Universiteit Brussel
ARTE - Anatomical Research Training and Education
Laarbeeklaan 103
1090 Jette

E-mail: arte@vub.be

Zodra wij de wilsbeschikking en de administratieve gegevens ontvangen hebben, sturen wij u een bevestiging samen met enkele kaartjes die de nodige informatie bevatten om ons op de hoogte te stellen van het overlijden. Bewaar één kaartje bij uw identiteitskaart en geef de overige kaartjes aan uw vertrouwenspersonen, eventueel samen met een kopie van de wilsbeschikking en de praktische richtlijnen. Het is belangrijk dat u de vertrouwenspersonen vraagt om ons zo spoedig mogelijk op de hoogte te brengen van het overlijden.

Voor verdere informatie of advies kan u contact opnemen met een medewerker op het telefoonnummer 02 477 43 17.

*Nota: schrijf naam, voornaam en adres in hoofdletters.
**Wat uw wensen ook mogen zijn op de dag dat u deze wilsbeschikking opstelt, u kunt deze op elk moment herroepen of aanvullen waar u dit nodig acht.

Privacybeleid:
Geen enkele persoonlijke informatie wordt doorgegeven aan derden door de VUB. Gegeven informatie wordt enkel gebruikt in de dagdagelijkse werking van de organisatie.

Printbare versie van deze pagina: